Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2012 17:10 - Дано има повече култура
Автор: zany Категория: Политика   
Прочетен: 848 Коментари: 0 Гласове:
0



Всеизвестно е, че местните вестници са на почит с рупорната си дитирамба за строежите, наченати по разни села, както и с изгодните си тарифи за обяви, т.е. некролози.
В техните секции за култура редовно се "пердашат" статии за местни самодейни състави и какво впечатление те са произвели върху вярната им фенска маса от няколко бабички.
Но, ето четем: Нона Йотова дефилира в Разлог с елегантни рокли image
29 юни 2012  3 коментара   776 прочита
image
   
image
 

При изключително голям интерес протича Летният театрален фестивал на звездите - Разлог 2012, организиран от община Разлог и хотелски комплекс "Роял Тауърс" - Банско. Събитието пълни салона на читалището в Разлог всяка вечер. Този петък е запазен за Народния театър с "Аз плащам", в събота театралният фестивал се закрива с "Железният светилник".

Летните театрални вечери в планинския курорт се превърнаха в истинско светско събитие - елегантни дами, придружени от своите кавалери, публични личност, блясък, аплаузи и цветя. Дамите идват, за да гледат постановките с елегантни ролки, мъжете предпочитат спортно-елегантната визия. Нона Йотова впечатлява всяка вечер със своите рокли, а разложанки по нищо не й отстъпват.

В четвъртата вечер на сцената на Летния театрален фестивал на звездите - Разлог 2012 излезе Театър "Възраждане" с "Шерлок Холмс и един призрак за компания" от Юрий Дачев (по разкази на Артър Конан Дойл). Режисурата е на Бина Харалампиева, сценографията и костюмите - на Петя Стойкова, музиката - на Мартин Каров, участват актьорите Даниел Цочев, Свежен Младенов, Мариана Жикич, Георги Златарев, Яна Кузова, Татяна Захова, Ивет Радулова, Анатоли Лазаров и Боян Младенов.


Вестник "Струма" от 29 юни, тази година.

Добре и доволно, за душата охолно, бихте казали.
Е, ако имаше и една малка подробност - служителите в апарт - хотела (меценат и спонсор), в който са отседнали театралите, не са си получавали заплатите едва от няколко месеца.
И тъй като семейния бюджет е основан на такъв тунеядски социализъм като разходи за храна на първо място, прав е бил Шекспир да каже, че светът е сцена и всички - актьори, само че на някои им се падат доста гадни роли, особено пък ако трябва да гледаш как всяка вечер има "зяфети" (партита), в които се пие скромен марков алкохол, а Кодекса за труда и частта му за заплатите е газен като от луда крава телето си.
Преди да бъдем обвинени в грозни и необосновани клевети ще кажем:"Не не интересуват чуждите черва, интересуват ни нашите".
Служителите не са културни хора, не са издигнали културата в култ, те са долни материалисти и всеки ден се питат за заплатите си, като се надяват да няма такива мероприятия.


Тагове:   политика,   култура,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zany
Категория: Изкуство
Прочетен: 115785
Постинги: 56
Коментари: 81
Гласове: 133
Спечели и ти от своя блог!
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930